Viitor student

Informatii referitoare la Cursuri, Seminarii, Profesori, Servicii Funcţionale etc.

Moderator: enemycheater

Viitor student

Postby VictorConstantin » 10 Jun 2007, 01:10

As dori sa ma inscriu la administratie publica la frecventa normala (zi). Sunt deja student in anul 2 la Politehnica si curiozitatea mea ar fi urmatoarea : cat de importanta este prezenta? la prima facultate am foarte multe laboratoare si multe cursuri importante la care nu pot absenta. In Politehnica exista o regula nou introdusa a unui minim de 60% de prezente obligatorii la curs din totalul orelor de curs. Exista posibilitatea obtinerii cursurilor in varianta electronica? Care ar fi procentul obligatoriu de prezente la curs? Cum stati cu frecventa la cursuri si care este atitudinea profesorilor fata de studentii mai mult absenti? Unde gasesc un exemplu de orar pentru anul 1? Multumesc anticipat celor care imi raspund.
VictorConstantin
Baby Student
Baby Student

Postby Adix » 23 Jun 2007, 00:36

buna. la mine e fix invers: sunt la poli in anul 1 (trec 2 acu :D) si 2 la ap .
sincer nu prea au nicio legatura si nu te-as sfatui sa dai la ap. mai departe ajungi cu poli. eu de asta m-am si apucat de ea.. :)
cat despre prezente, ca sa iti spun la obiect: unii profesori cer prezenta, altii nu. poti merge la multe examene fara prezente, numai ca nu o sa ai cum sa iei 10 din cauza lipsei punctelor din seminar.
Adix
VIP
VIP

Postby yryna » 22 Aug 2007, 22:12

sunt shi eu viitoare studenta la ad afac shi vreau s shtiu kateva informatzii kum ar fi: nr de ore kate materii shi implicit examene am in anul I cum sunt profesorii shi pareri despre facultate...a shi bursele d la ce medii s dau shi kat sunt
yryna
Baby Student
Baby Student

Postby enjoy_the_silence_01 » 05 Sep 2007, 23:23

ore cred ca sunt in jur de 24, nu sunt sigura, pot fi 26...materii ai 6-7 deci 6 examene in primul semestru si 7 in al doilea cand dai si engleza care se da o singura data desi o faci si in semestru I. facultatea mi se pare super ok. inveti si lucruri practice (la matematica aplicata in economie de ex in sem I sa nu te gandesti ca e cea naspa, ai si mate ceva dar o aplici pe probleme concrete economie...calcul de dobanzi, rate, studii de caz despre credite, etc). profu' de microeconomie/macroeconomie (in sem I o sa ai micro si in II macro) e super de treaba si linistit, nu e rau, nu e exigent, e super ok si mie imi place foarte tare de el, profa de seminar de la micro/macro cu care o sa ai si niste cursuri e iar super de treaba inclusiv dnul prof olteanu :) cu care probabil o sa faci bazele informaticii (mie imi pare rau ca n-am mai facut cu dansul in sem II) ...pana la urma toti sunt super ok mai putin profa de conta si seminarista de conta care nu prea au talent pedagogic (mai ales dna profa de curs care uita ce voia sa zica, zice acelasi lucru in 10 feluri si nu mai stii cum e corect, etc). se merita faa, parerea mea :) bursele de merit? se dau in nr alocat facultatii celor mai buni...daca au voie sa dea 20 de burse o sa le dea celor mai buni 20. nu se pune problema sa nu aiba cui sa-i dea...e totusi o facultate unde sunt medii mari...
enjoy_the_silence_01
Baby Student
Baby Student

Postby ioana.c » 11 Sep 2007, 17:55

mie mi se pare k poti face foarte multe cu facultatea de administratie publica atata timp cat iti dai interesul. luati de exemplu posturile disponibile din ministere, posturile comunitatii europene de la bruxelles si cate si mai cate. sfatul meu e sa dati la o facultate care sa va implineasca pe voi asa spiritual, k pentru diplome...sunt o multime pe care le puteti face si la ff si la id, nu e neaparat necesar sa invatati si ceva
ioana.c
Student
Student

Postby enjoy_the_silence_01 » 17 Sep 2007, 14:25

cu orice facultate poti face ceva. pana si cu facultatile din politehnica pe care nu le mai cauta nimeni gen mecanica sau electrotehnica poti face ceva. se gasesc joburi si in domeniile astea desi piata e mai exclusivista, ascunsa daca vreti, joburile nefiind postate pe site-uri. pe langa ce a mentionat ioana mai sunt si joburile administrative din primarii, prefecturi, etc. chiar daca se poate sa nu fie asa de bine platite sunt mai sigure decat altele si mult mai comode. programul e fix, nu ramane nimeni sa faca ore suplimentare. deci e ok facultatea, sa nu mai spun ca se poate intra in politica si da bine ca ai terminat administratie publica la universitate.
enjoy_the_silence_01
Baby Student
Baby Student

Postby enjoy_the_silence_01 » 17 Sep 2007, 14:34

am uitat. victor, tu cu politehnica ai si mai multe sanse decat cu ap. politehnica da si mai bine decat ap, cred ca stii si tu mai bine decat mine :) prietenul meu e la energetica-termo si exista companii de constructii in energetica unde se scot o groaza de bani. voi pt ca nu iesiti la fel de multi cat intrati aveti un mare avantaj mai ales daca aveti proiecte in timpul facultatii, un proiect de diploma super interesant, diplome de la tot felul de comunicari stiintifice, cercuri, etc. alea cantaresc foarte greu. daca vrei sa faci ap nu o face la zi (nu mai stiu ce forme de invatamant au pe langa zi pt ca eu sunt la administrarea afacerilor si noi nu avem decat zi). ocupa-te in primul rand de poli!
enjoy_the_silence_01
Baby Student
Baby Student

Postby Adix » 24 Sep 2007, 17:31

poli se face doar la ZI, nu exista poli la distanta..
si daca tot te-ai bagat, mai bine te bagai pe ap la zi. se tin amandoua. bine, mai mult dai pe la poli, ca asa e firesc.. fiind prima fac (+laboratoare etc)
Adix
VIP
VIP

Postby VictorConstantin » 24 Sep 2007, 21:30

Sunt multe variante,da. Multumesc pentru raspunsuri
VictorConstantin
Baby Student
Baby Student

Re: Viitor student

Postby piersicoasa » 08 Feb 2010, 18:09

Mai este cineva pe forumul asta care sa-mi raspunda la intrebari? :)) pls :bounce:
piersicoasa
Baby Student
Baby Student

Re: Viitor student

Postby liz » 16 Feb 2010, 17:38

pai inca n-ai pus intrebarile :)
liz
VIP
VIP

Return to Sugestii, Aprecieri, Sfaturi